fbpx

Marianne Vestergaard Nielsen

Forfatter, købebarn og nørd i livshistorier

Marianne Vestergaard Nielsen har altid følt, hun har båret rundt på en løgnehistorie, alle kunne se.

Hendes øjne er skæve, og håret er sort, og det fortæller en historie om et koreansk ophav på ydersiden. Men der er et yndigt land på indersiden med Dannebrog og opbagt sovs.

Marianne Vestergaard Nielsen fortæller i sit foredrag om, hvordan det er at bære rundt på to historier, der modsiger hinanden. Hun taler ærligt om frustrationen over at skulle forholde sig til den ydre løgnehistorie, der er det første, andre ser. Og hvordan det er, når fortællingen fra Korea er så tynd, at det svarer til at være historieløs.

Foredraget handler også om, hvordan hun efter en årrække har accepteret sin asiatiske oprindelse, så hun i dag kan omfavne hele sin livshistorie. Både den indvendige og den udenpå.

Hun fortæller så åbenhjertigt, at hun vandt førstepladsen i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018, og det var publikums stemmer, der afgjorde sejren.

Om foredragsholderen: Marianne Vestergaard Nielsen (f. 1973) er forfatter, underviser og uddannet journalist. Hun driver Familieskatten, hvor hun skriver ældre menneskers livshistorier. Det arbejde sikrer, at flere får dokumenteret deres liv og færre føler sig historieløse.

Udvalgt testimonial

Det er en fantastisk måde, du behandler et svært emne som adoption på. Du har billedskabende formuleringer undervejs, der øger ens lyst til at lytte, og du har en grundlæggende humor. Det er vigtigt at få snakket om de her svære ting, og det gør du virkelig godt.

Sebastian DorsetKomiker og semifinaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018

Vi hørte Mariannes fortælling på vores landsmøde, og det var meget inspirerende. Det er sjældent, der opstår så meget dialog, som der gjorde efter hendes foredrag. Marianne berører noget nyt, som giver os rigtig meget at tænke over, og som kan gøre os endnu bedre som forældre. Hendes formidling er skarp, direkte og præcis, og det gav nogle aha-oplevelser. Meget tankevækkende.

Michael PaaskeLandsformand for Adoption & Samfund

Jeg bliver rørt over din historie, og din fortælling skaber gode billeder. Nogle mennesker møder dig, enten med velment misforståethed eller uvidenhed, der minder om racisme, og det skaber en fremmedgørende fornemmelse hos dig. Du har et vigtigt budskab.

Jes Dorph-Petersentv-vært og finaledommer i ValbyMesterskaberne i foredrag 2018
marianne@familieskatten.dk

+30 28 84 74
www.familieskatten.dk

#Erindringer #EtikOgMoral #Formidling #Identitet #Intuition #Kommunikation #Mindfulness #Livshistorier #PersonligUdvikling #Psykologi #Rummelighed #Selvudvikling #SocialeKompetencer #Trivsel #Værdier